29/11/07

La Ruta de la Seda

"La ruta de la Seda" (Ed. Ediciones Salamandra, 2004) de Colin Falconer , és un relat situat a mitjans del s. XIII i que ens porta per la ruta que uneix Jerusalem amb Mongòlia de la mà d'un frare dominic, Guillermo, i un cavaller templari, Josseran, missatgers d'un escrit del Papa de Roma per el Gran Khan. Un escrit que te per objectiu establir una aliança entre els regnes croats d'Europa i el regne mongol d'Àsia per enfrontar-se als sarraïns, els seus enemics comuns.

En el camí hauran d'enfrontar-se a tota mena de perills i aventures mentre descobrixen un món la riquesa del qual, tant material com espiritual, els fascina i desconcerta alhora. Així, el descobriment de les cultures llunyanes d'Àsia i el contacte amb una bella princesa tártara, Jutelún, commouran al templari fins al punt de qüestionar-se la supremacia de les seves pròpies creences.

Amb la finalitat de documentar-se sobre el tema d'aquesta novel·la, l'autor —conegut de milers de lectors per l'èxit de Harem— va recórrer personalment la Ruta de la Seda fins a arribar a la Xina. Combinant el relat d'aventures amb una apassionant història d'amor i suspens, aquest llibre ens acosta de forma amena i instructiva a la rica diversitat de religions i cultures orientals. En resum, un descobriment de l'existència d'altres cultures i una reflexió sobre les pròpies creences i la tolerància. Interessant, força ben documentat i entretingut...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hace poco más de cuatro años vi esta novela en una librería limeña. Algún tiempo antes, hojeando un libro en un stand del Centro Cultural de España, me había enterado del viaje de Ruy González de Clavijo a Samarcanda, y no dejó de admirarme el hecho de emprender un viaje larguísimo, a través de un territorio apenas conocido por los europeos, en una época donde aún no existían las facilidades de transporte de que disponemos actualmente. No había leído a Colin Falconer ni recordaba haber escuchado de él. Pero el título por sí solo captó mi interés. Después de leer el resumen del argumento -precisamente la historia de un viaje a aquellas tierras- en la contratapa y de darle una leída a algunas páginas, lo compré. Y disfruté mucho su lectura. La recomiendo.